Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Το classico της Τούμπας, η υπερφορολόγηση του γαλλικού ποδοσφαίρου και οι οικονομικές απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών στην Ισπανίαα* Εμπορικά ο φετινός ΠΑΟΚ έχει «εκτοξευθεί», παρά τα «νερά» που κάνει στο γήπεδο.

Ο μ.ο. εισιτηρίων στην Τούμπα αυξήθηκε στα 16.396, από 11.005. Ταυτόχρονα, ο Αρης «έπεσε» στα 7.959 «κομμάτια» από 8.121, με τον γενικό μ.ο. της Super League να εμφανίζεται, επίσης, μειωμένος από τα 4.644, στα 4.865 εισιτήρια.
Για τον μεν ΠΑΟΚ το θέμα είναι να «κρατήσει» κοντά του τον κόσμο, για τον δε Άρη να μην «διώξει» και τους υπόλοιπους…      
* Χαώδης η διαφορά και στην αξία των δυο ρόστερ του classico της Θεσσαλονίκης.  
50,5 εκατ. κοστολογείται το ένα (πηγή:transfermarkt.de), 11,125 εκατ. μόλις  το άλλο.
Σχεδόν στο πενταπλάσιο!
* Πιο ακριβός παίκτης του ντέρμπι της Τούμπας, ο δανεικός από την τουρκική Φενέρμπαχτσε διεθνής Σλοβάκος Μίροσλαβ Στοχ με αξία 8 εκατ. και από τον Άρη  ο Ανδρέας Τάτος με 1,25 εκατ. Ο Στοχ Χαρακτηρίσθηκε «μεταγραφή αεροδρομίου» το καλοκαίρι (με συμβόλαιο 1,2 εκατ. για ένα χρόνο και οψιόν 5 εκατ.), αλλά πολλοί άλλαξαν γνώμη μετά τα νυχτοπερπατήματα του…  
* Στο εξωτερικό: ματαιώθηκε στο «παρά πέντε» η απεργία των ποδοσφαιριστών στην Γαλλία κατά του «υπερφόρου» (75%) που επιμένει να επιβάλει και στα δικά τους εισοδήματα πρόεδρος Ολάντ και ο διάλογος συνεχίζεται. Οι ομάδες υποστηρίζουν ότι ο νέος φορολογικός νόμος επιβαρύνει τα μπάτζετ τους μέχρι και 20 εκατ. ευρώ!     
* Στην Ισπανία, παράλληλα, οι συνδικαλιστές των ποδοσφαιριστών απαιτούν από την λίγκα 5% επί των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που εισπράττονται. Το σημερινό τους ετήσιο μερίδιο δεν ξεπερνά τα 3 εκατ., όταν μόνο από την συγκεκριμένη πηγή τα έσοδα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ξεπερνούν τα 350 εκατ.!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου