Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Ποδοσφαιρικοί πρόεδροι στις δαγκάνες της εφορίαςΌταν δεν μπορεί να ξεφύγει από τις «δαγκάνες» της εφορίας ο «Θεός» Λέο Μέσι, πως θα συμβεί αυτό με τους «κοινούς θνητούς»;

Ο «μύθος» μιας άλλης ποδοσφαιρικής εποχής, όχι πολύ παλιάς, ήθελε προέδρους και ιδιοκτήτες διαφόρων ομάδων να «υποχρεώνουν» προπονητές και παίκτες, συχνά, να υπογράφουν «λευκά» ή εικονικά συμβόλαια, που «συνοδεύονταν» ενίοτε με κρυφά ιδιωτικά συμφωνητικά και αμοιβές «κάτω από το τραπέζι» ή πριμ σε «μαύρες σακούλες» κ.λ.π.
Η «νέα εποχή» στην οικονομική διοίκηση της χώρας βάζει οριστικό «μπλόκο» σε κάθε είδους παρανομία, μια και πλέον το ρίσκο θεωρείται τεράστιο για όσους τολμήσουν να κλέψουν φόρους.  
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, απειλούνται «με δέσμευση περιουσίας και ποινικές διώξεις οι διοικήσεις αθλητικών σωματείων, που λειτουργούν με τη μορφή Α.Ε., εφόσον διαπιστωθούν σοβαρά αδικήματα φοροδιαφυγής.».
Υπό το ίδιο σκεπτικό, «τα μέτρα αφορούν την άσκηση ποινικής δίωξης, τη δέσμευση καταθέσεων έως και 50% και τη μη χορήγηση βεβαιώσεων για μεταβίβαση ή πώληση περιουσιακών στοιχείων», όπως προκύπτει από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία έκανε αποδεκτή ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Προφανώς, ούτε …ποδοσφαιριστή (ή μπασκετμπολίστα) της δεν θα μπορεί να πουλήσει μια ομάδα, αν υποπέσει σε τέτοιο αδίκημα και «συλληφθεί» από τις οικονομικές αρχές!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου