Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Αρης: πρώτα το «99», μετά ο ...επενδυτής;Η απόρριψη της αίτησης του Άρη Θεσσαλονίκης για την ένταξη της ΠΑΕ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα από το Πρωτοδικείο προκάλεσε ισχυρό σοκ στους οπαδούς και την διοίκηση της ιστορικής ομάδας.


Έδωσε, όμως, το έναυσμα για βαθύτερους προβληματισμούς, σε σχέση με τους χειρισμούς των οικονομικών θεμάτων της ομάδας.

Το πρώτο που σχολιάζεται από κάποιους γνώστες της κατάστασης είναι ότι ο πρόεδρος Δημήτρης Ηλιάδης -ως προς ένα «σημείο» της υπόθεσης τουλάχιστον- πήγε …κόντρα στην επιχειρηματική λογική κι «έχασε».

Πρώτα εμφανίζεις επενδυτή και μετά πας στο δικαστήριο για το 99. Δεν πάς πρώτα να «ζητήσεις» το 99 για να …ανοίξει ο δρόμος για τον «Χ» επενδυτή!

Αν δεν υπάρχει επενδυτής, οφείλεις να δείξεις κάποιες πηγές εσόδων ή χρηματοδότησης και «πλάνο εξυγίανσης», αλλιώς «δεν».

Ο κ.Ηλιάδης συστήνει την αποφυγή πανικού και δεσμεύεται ότι «ψάχνει λύσεις».

Μετά το μεγαλόπνοο σχέδιο κάποιων για την «προσέγγιση» του billionaire της  Glencore Αριστοτέλη Μυστακίδη και τις αόριστες αναφορές σε Αμερικανό επενδυτή τα σενάρια …κόπασαν.

Οι «κιτρινόμαυροι», τώρα, θέλουν να ανατρέψουν την απόφαση στο εφετείο και να εξασφαλίσουν προστασία από το 30% των πιστωτών της ΠΑΕ με τους οποίους δεν έχει επέλθει συμφωνία για τα χρέη.    

Μεγάλος «πονοκέφαλος» της διοίκησης είναι να βρει γρήγορα ρευστό για να καλυφθούν οι «τρύπες», η ΠΑΕ ζητά το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου των χρήσεων 2004-2012 και πολλοί φοβούνται για «κανόνι»!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου