Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: χρέος 24.000.000 ευρώ, υποχρεώσεις 45.000.000 ευρώ!

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα νούμερα σχετικά με τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ωστόσο αυτά τοποθετήθηκαν σε λάθος βάση, καθώς ο αριθμός 45.000.000 δεν αφορά μόνο τα χρέη της εταιρίας, αλλά συνολικά και τις υποχρεώσεις της...
Τι σημαίνει αυτό; Οτι τα 24 εκατομμύρια (ίσως και λιγότερα) αφορούν χρέη προηγούμενων χρήσεων. Δηλαδή οφειλές που υπάρχουν σε παίκτες που δεν ανήκουν πλέον στο «τριφύλλι», σε μάνατζερ και φυσικά σε ομάδες.
Το υπόλοιπο ποσό τώρα, αποτελεί τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Για παράδειγμα τα 10 από αυτά αποτελούν το συνολικό μπάτζετ της εφετινής ομάδας. Τα 6 από αυτά αντιστοιχούν στα εφετινά συμβόλαια των παικτών και τα άλλα 4 είναι το επιχειρησιακό μπάτζετ, στο οποίο εντάσσονται τα ταξίδια της ομάδας, οι μισθοί του εταιρικού προσωπικού κτλ.
Από εκει και πέρα, υπάρχει το ομολογιακό δάνειο, αλλά και το κόστος της αγοράς του «Απήλιον». Έτσι φτάνουμε στο συγκεκριμένο ποσό, των 45 εκατομμυρίων.

ΠΗΓΗ: www.leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου